Eerdere edities Kamp Wagenmakerij

Editie VI: 28 september 2024

Editie V was een groot succes! De eerste editie die volledig was uitverkocht. Het was dus niet de vraag of, maar wanneer de volgende editie plaats zal vinden. De datum is gevallen op 28 september 2024 met weer een geweldig avontuur in het vooruitzicht garanderen wij weer een 12-uur durende programma.

 

Tijdens dit evenement mag je verwachten dat je wordt uitgedaagd met als doel jouw grenzen te verleggen.💪

 

Voor alle oud deelnemers hebben we een speciaal aanbod dus hou je e-mailbox de komende dagen in de gaten!👍

 

Tickets verkrijgbaar via: www.kampwagenmakerij.nl

Editie V: 24 februari 2024

Nadat de editie van eind 2023 geen doorgang heeft gevonden in verband met een verhuizing is gekozen voor 24 februari 2024. Deze editie zullen we neerstrijken aan de andere kant van de Maas. We zullen deze keer de Venlose kant van de gemeente verkennen. Een ding is beloofd, het zou een speciale editie worden. En dat is gelukt!

Op 24 februari 2024 vierde Kamp Wagenmakerij haar vijfde editie met een buitengewone en speciale jubileumeditie. Deze editie stonden de onderwerpen: zelfvertrouwensamenwerken en volharding centraal.

 

Iedereen was om 08:00 aanwezig voor de start. Na de bekende procedures zijn de navigatieskills van de deelnemers getest met een kaart en kompas opdracht. Dit waren de eerste 8 km van de ongeveer 40 km van deze dag. Na een korte mars naar de Lage Loswal hebben de deelnemers een vlot in elkaar gezet. Ofja... een poging gedaan, laten we het zo zeggen. Bij de Werf hebben de deelnemers angsten overwonnen middels een klim- en abseilopdracht aan de fietsbrug over de passantenhaven. Tof om te zien dat hier grenzen zijn verlegd. Vanaf dit punt is het fysieke spel begonnen. Middels diverse mars en speedmars afstanden hebben verschillende opdrachten plaatsgevonden. Denk hierbij aan de graafopdracht, brancardrace en loadcarry. De dag is afgesloten met een duik in het meer van het Zwarte Water. Er zijn veel grenzen bereikt en verlegd. We wachten in spanning af wat de volgende editie ons gaat brengen.

Editie IV: 1 april 2023

Zoals beloofd stond deze editie in het teken van water. Om specifiek te zijn, de 'Majjem' -ook wel bekend onder de naam 'Maas'-. En dat hebben de deelnemers geweten ook, het water kwam niet alleen uit de Maas, maar ook uit de wolken... en veel... en.. de.. hele.. dag... Deze editie draaide voornamelijk om mentale weerbaarheid, samenwerken en doorzettingsvermogen.

 

We zijn gestart op een schappelijke tijd, 10:00, wat een hele verademing was voor de deelnemers. Zoals gewend zijn we gestart met de startprocedure. Nadat die is afgerond zijn we vertrokken met een mars van 75 minuten. Vanaf dit moment gaan we niet meer teruggekeerd op locatie tot aan de afsluiting... Met de warming-up achter de rug zijn we in kano's gestapt en hebben we ons ruim drie uur vermaakt op en rondom het water. De laatste kilometer hebben de deelnemers de kano's over land verplaatst. Dit was voor vele een 'knak momentje'. Na een korte speedmars is het programma afgesloten met een 'dodenmars' een mars die je volledig geïsoleerd bewandeld zonder dat je het eindpunt kent. Deze editie hebben we tijdens de afsluitende maaltijd genoten van pizza's.

 

Na deze editie is al snel een nieuwe datum vastgesteld, deze, blijkt later, heeft even op zich laten wachten.

Editie III: 5 november 2022

Editie drie, 6 maanden na de tweede editie. De eerste wintereditie van Kamp Wagenmakerij, het had echter in het voorjaar kunnen zijn... Deze dag hebben we de hele dag zon gehad. Ook voor deze editie zijn drie thema's geselecteerd als fundament voor het programma, namelijk: mentale weerbaarheid, presteren onder druk en doorzettingsvermogen.

 

Deze editie startte om 00:00 uur en vond dan ook voornamelijk plaats in de nacht. Nadat alle administratie is weggewerkt kregen de deelnemers enige tijd om wat slaap in te halen. Wanneer je aan de deelnemers vraagt of ze geslapen hebben zullen ze hard 'NEE' roepen. De kaderleden hebben toch echt wat gesnurk gehoord hier en daar. Nadat de deelnemers abrupt zijn wakker gemaakt met een 'crash move' is het programma dan echt van start gegaan. Middels diverse mars en speedmars afstanden en fysieke uitdagingen is uiteindelijk het zwembad bereikt. Zoals we zagen tijdens de tweede editie zijn de deelnemers hier geprikkeld middels een zwemworkout. Na het zwemmen zijn de deelnemers één voor één onderworpen aan een pittige boks sessie. Hierbij zijn meerdere deelnemers zichzelf tegengekomen. Uiteindelijk is het programma afgesloten met een teambuildingsopdracht en een boerenlunch

 

Tijdens deze editie zijn de eerste ideeën voor editie vier al ontstaan. Hierin zal het water een grotere rol krijgen.

Editie II: 26 maart 2022

Na de eerste editie was het tijd voor een upgrade... Een 12 uurs programma, zoals het hoort... Tijdens deze tweede editie heeft het element "endurance" haar entree gemaakt en zijn we teruggekeerd naar de militaire roots van Tap-Out. Voor deze editie is gekozen voor een programma bestaande uit drie focuspunten: leiderschap, samenwerkingsvermogen en doorzettingsvermogen.

 

De dag werd om 04:30 uur gestart met een briefing, de voorbereidingen en de fitheidstest. Waarna om 06:00 het programma los ging. Denk aan een speedmars, zwemworkout en veel marsen. Rond de middag stegen de temperaturen boven de 30 graden wat een extra element aan het programma heeft toegevoegd. Rond de klok van 16:30 is het programma afgesloten met een worsteltoernooi en uiteraard een lekkere BBQ

 

Na deze succesvolle editie is besloten om dit programma vast op de agenda te zetten. Later zal blijken in welke vorm.

Editie I: 23 mei 2021

Op 23 mei 2021 heeft de eerste editie van Kamp Wagenmakerij plaatsgevonden. Dit was gedurende de corona pandemie en was opgebouwd uit verschillende fysieke opdrachten. Bij deze opdrachten konden de teams punten verzamelen, dit resulteerde in een competitie tussen verschillende teams. Dit programma kenmerkte zich voornamelijk door een sportief karakter.

Na deze eerste editie werd al snel besloten een tweede editie te gaan organiseren.